Recept asperges met zalm

Er zijn heel erg veel recepten met asperges die ik lekker vind, ik zou er van alles over kunnen vertellen maar dat ga ik in dit artikel niet doen. Je kan echt alles eten bij je asperges. Asperges zijn enorm lekker, behalve als ze niet goed geschild zijn. Als asperges niet goed geschild zijn zit je eigenlijk draden te eten. Het is een klein foutje wat door erg veel mensen gemaakt wordt. Het lijkt alsof je de helft van de asperge schilt, en dat is ook zo. De schillen die je overhoud kun je ook bewaren om later nog eens een heerlijke aspergesoep van te maken. Als je opzoek ben voor een lekker klassiek recept voor asperges met zalm, dan zit je hier aan het goede adres. Ik heb een heerlijk recept voorbereid met asperges en zalm, je kunt hier bijvoorbeeld aardappels bij eten. Ik doe er ook altijd een lekkere hollandaisesaus overheen. Deze saus kun je niet even opwarmen, je moet deze saus op het allerlaatste moment maken. Om dit heerlijke recept te maken voor vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 kilo asperges, 1 kilo aardappels, vier zalmmoten met vel (ongeveer 200 g p.p.), olijfolie, vier el panko, twee el kervel fijngehakt, witte peper, zeezout, 100 gram boter (kamertemperatuur), twee eidooiers (kamertemperatuur), één el witte wijnazijn en één el citroensap.

asperges

Bereidingswijze

Voor dit recept heb je ongeveer 45 minuten de tijd nodig.

Om mee te beginnen gaan we de oven alvast voorverwarmen op 200 graden. Hierna gaan we de aardappels en de asperges goed schillen, doe dit met een dunschiller. Zet de aardappels op het vuur met een klein beetje water in de pan, zo dat de aardappels net onderwater komen te staan. Doe een beetje zout bij de aardappels en laat deze zo’n 20 minuten gaar koken. Giet ze af en laat ze even uitstomen met de deksel op de pan totdat je ze gaat serveren.

Dan gaan we nu de zalmmoten insmeren met een dun laagje olijfolie en deze leggen we dan naast elkaar in een ovenschaal. Hierna gaan we een mengsel maken van de panko, fijngehakte kervel, zeezout en peper. Dit mengsel smeren we aan de bovenkant van de zalmmoten. Als je dit gedaan hebt kun je de schaal in de oven plaatsen en laten we dit voor 20 minuten bakken.

Ondertussen gaan we een pan voor de asperges vullen met heet water, de asperges moeten wel onder komen te staan. Breng deze pan aan de kook en doe er een klontje boter in en een snufje zout. Leg de asperges in het kokende water en zet het vuur wat lager. Laat de asperges 8 minuten lang koken en daarna kan het vuur uit. Hierna laat je de asperges tien minuten nagaren.

Nu kun je alvast vier borden op tafel zetten. Ongeveer vijf minuten voordat je asperges klaar zijn moet je 100 gram boter in een steelpan verwarmen. Doe dan de twee eidooiers in een maatbeker en klop dit goed op met een staafmixer. Pak dan een bakje en doe hier de witte wijnazijn in met de citroensap en verwarm dit in de magnetron tot dit heet is. Dan kun je dit nu rustig bij de eidooiers met de staafmixer en dan kun je hierna de boter er langzaam bij schenken. Laat de staafmixer wel aanstaan. De saus wordt vanzelf wat dikker. Je kunt deze saus ook op smaak brengen door wat peper en zout eraan toe te voegen. Schep dan de asperges uit de pan en verdeel deze over de vier borden. Op elk bord komt ook een zalmmoot met een paar aardappels. Je kunt deze garneren met wat hollandaisesaus en wat fijngehakte kervel als je dit nog over hebt.